Aswan - Reisverslag uit Aswan, Egypte van Barbera Wijk - WaarBenJij.nu Aswan - Reisverslag uit Aswan, Egypte van Barbera Wijk - WaarBenJij.nu

Aswan

Door: BarberaJeroen

Blijf op de hoogte en volg Barbera

06 Augustus 2010 | Egypte, Aswan

Vanmorgen zijn we om acht uur naar het station gegaan want om half tien zou de trein naar Aswan vertrekken. Dit werd half elf, na eerst een paar keer vragen welke trein we nou precies moesten hebben want er stond niets aangegeven, geen vertrekborden ofzo. De trein was mooi ruim en er was airco, we hadden natuurlijk een eerste klas kaartje gekocht voor nog geen zes euro voor drie uur treinen! De reis ging door een landschap van droge rotsen en zand verder van de Nijl tot prachtige groene akkers en een enorme hoeveelheid palmen dichter bij de Nijl. Meestal reed de trein langs een zijtak van de Nijl, maar soms zagen we de rivier zelf ook. De huisjes van de mensen waren ook hier veelal armoedig, soms waren het bijna hutjes met wat muurtjes en een baal riet op het dak. En alles gaat hier per ezel. Volgens mij is hier sinds Mozes niet veel veranderd...

Toen we de trein uitkwamen kregen we een flinke klap van de hitte: het lijkt hier nog weer een stuk warmer dan in Luxor! Volgens de taxichauffeur 50-55 graden, maar dat leek ons overdreven. Alhoewel...

Het hotel hier is niet zo chique als in Luxor, helaas, maar nog altijd beter dan die in Cairo. En een groot pluspunt: ze hebben hier weer gratis draadloos internet! Althans, als er stroom is, want we moesten het al even zonder doen, omdat de stroom in Aswan tijdelijk uitgeschakeld was vanwege de storm! Ja echt, er kwam net een enorme zandstorm opzetten en zowaar, het begon ineens ook te REGENEN!! Echt heeeeel bizar, want ze hebben hier gemiddeld NUL dagen regen per jaar!!

Morgen moeten we heeeel vroeg opstaan, om half drie, want we gaan morgen naar Abu Simbel, Philae, en de Aswan Dam. We gaan met een minibus vanuit het hotel. In verband met de hitte leek ons vroeg wel fijn. We hebben net kennis gemaakt met een Ierse jongen en die gaat ook mee morgen. Ik ga zo ook maar eens slapen, Jeroen ligt er al in!

Met de diarree gaat het goed, het is nog niet helemaal zoals het wezen moet maar we hebben er geen ongemak meer van gelukkig. En mijn tenen zijn ook goed: ik ben drie teennagelsf kwijt maar er begint alweer wat nieuws te groeien en ik heb er totaal geen last meer van. Groetjes aan iedereen, en een dikke knuffel ook, speciaal voor onze stoere Rambo!

• 06 Augustus 2010 - 17:36

Ank En Hans:

volgens mij hebben jullie de mooiste vakantie van je leven. Ik hoop dat alles verder goed verloopt, maar hou wel rekening dat als je met de antibiotica kuur ophoud dat het wel weer kan beginnen. Maar een antibiotica kuur kan ook diaree veroorzaken. Fijn dat je geen last van je voeten hebt. Ik vind het erg leuk om zo op de hoogte te blijven. We hopen dat jullie nog erg veel moois zullen zien. Wij gaan in het vervolg met de caravan. (je leest het goed want die hebben we net gekocht.) Heel veel liefs van Hans en ank en een poot van rambo doeiiiiiiiiiiii